RIO TRIO – STRAIGHT TO THE TOP

‘Rio Trio’ bestaat uit drie Amerikaanse muzikanten uit Austin, Texas die zich hebben toegelegd op het spelen van klassieke, moderne en geïmproviseerde jazzmuziek die gebaseerd is op Braziliaanse klanken en ritmes. Voor hun nummers halen ze hun inspiratie bij al wat oudere klassiekers en bij enkele moderne Zuid-Amerikaanse artiesten. Die nummers geven ze dan een geheel eigen tintje door de wijze waarop ze die spelen op fluit, klassieke gitaar en bongos en percussie.

Sarah Jane Hargis is een dwarsfluitspeelster, terwijl Steve Haskin op gitaar speelt en A.J. Montrose, de voormalige percussionist van de Latinband ‘Los Escondidos’, de bongos aanslaat. Voor de tien nummers op hun album “Straight To The Top” nodigden ze drie gasten uit in de opnamestudio: Nestor Torres op fluit bij het nummer “Crystal Silence”, Alex Coke op fluit bij de tracks “Look To The Sky” en “Wave” en Tony Bray op sopraansaxofoon bij het nummer “My Little Boat”.

Zoals u allicht al zelf heeft kunnen afleiden uit het voorgaande verhaal gaat het hier over uitsluitend instrumentale nummers zoals het op de audiovideo te horen “Footprints” waarmee de plaat begint. Dat is een nummer dat in 1967 door de Amerikaanse jazzsaxofonist Wayne Shorter werd gecomponeerd voor zijn toenmalige album “Adam’s Apple”.

Ook het uit het album “Return To Forever” uit 1972 van jazzpianist Chick Corea geselecteerde nummer “Crystal Silence”, de Rodgers & Hammerstein-klassieker “My Favorite Things” uit de film ‘The Sound Of Music’ en de bossa nova “Lucky Southern” van jazzpianist Keith Jarrett behoren tot het beter beluisterbare werk op “Straight To The Top”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Rockstar Flutist Publications

video